Feb 21, 2013, 6:08 PM

Аз не съм патриот 

  Poetry
640 0 9

 

 

                                      Аз не съм патриот, аз съм майка!

                                      Искам утре светът да е сигурен

                                      и надежда, дори да е малка,

                                      че синът ми не ще емигрира...

 

                                      Искам прости неща от живота,

                                      усмихнато утро и ласкава нощ,

                                      незаключена, мамеща порта

                                      и огнище със огън горещ...

 

                                      Искам топла прегръдка от внуци

                                      и спокойни, добри старини,

                                      и под пролетни, медни капчуци

                                      весел смях на дете да звъни!

 

                                      Вместо туй получавам протести,

                                      недостойни, обидни и плитки лъжи!

                                      Аз не съм патриот! Как ли сместих

                                      толкоз болка в сърцето? Кажи!

                                      

               

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много болка,истина и тревога има в стиха ти!
    Това е болката на всички майки, поздрави!
  • Поздрав и от мен!
  • Истинно...
  • Благодаря ви,че сте съпричастни и споделяте становището ми!
  • Като майка, напълно споделям...
  • Много истинен стих!
    Толкова топлина има в думите ти и... болка!
  • Само като си представя,колко наранени души има в държавата ни и колко сълзи изгарят очите!Хубаво стохотворение!
  • Ти си патриот по душа! Хареса ми!
  • Оказа се, че и аз не съм патриот. Един приятел ми каза: истинските патриоти умират навреме, да не мъчат правителството с пенсия!
Random works
: ??:??