Внучето в колата влезе
и не иска то да слезе,
силно клаксона натиска
и да спре не му се иска.
Баба мило го закача
и му казва "Ще заплача,
вече ме боли главата,
хайде, слизай от колата,
ще ти дам аз шоколадче
и да караш свойто влакче.''
Слезе, вкъщи се завтече,
якето си то облече,
с баба за ръка замина
със подскок за магазина.
Шоколад от там вземаха,
пак във вкъщи се прибраха,
мина и на всички даде
и щастлив от него яде.
© Иванка Морарова Todos los derechos reservados
Харесвам и стихчетата ти за деца, а твоите много ми допадат, защото са написани като това по истински случки. От личен опит зная, че това е част от "магията", която ги прави толкова неподправени и интересни.
Прегръщам те, сърдечно!