Гледам си лятото с най-хвърковатата чета.
Колко е хубаво внуци край мене да шетат!
Палави пръстчета припкат по всички полици...
Много бели се мъдрят в будните малки главици.
Около обед се надявам да има затишие.
Обявявам надпревара по бързо заспиване...
За най-голяма изненада, но и за беда...
състезанието печеля аз – бабата!
Отварям очи... Ааах... Изумление!!!
Стените са станали пъстроцветни!
На масата и по пода е имало угощение...
Но щастие в детските погледи свети!
© Павлина Петрова
© Павлина Петрова Todos los derechos reservados
Поздравявам те 😊