14.07.2020 г., 7:17 ч.

Бабини неволи 

  Поезия » Хумористична, За деца
657 2 1

Гледам си лятото с най-хвърковатата чета.
Колко е хубаво внуци край мене да шетат!
Палави пръстчета припкат по всички полици...
Много бели се мъдрят в будните малки главици.

 

Около обед се надявам да има затишие.
Обявявам надпревара по бързо заспиване...
За най-голяма изненада, но и за беда...

състезанието печеля аз – бабата!

 

Отварям очи... Ааах... Изумление!!!
Стените са станали пъстроцветни!
На масата и по пода е имало угощение...

Но щастие в детските погледи свети!

 

                                          © Павлина Петрова

© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??