Стъпвай твърдо, сине мили,
гордо качвай пътя стръмен.
Смелост имай, имай сили.
Враг ще срещаш, облак тъмен.
Глад ще сещаш, болка силна,
сняг ще газиш и пустиня.
Вяра права имай, силна!
Някой ден ще си замина...
Стъпвай смело, сине мой,
врази подли не прощавай!
Храбро влизай първи в бой,
никога не се предавай!
Мене нявга споменавай...
© Хари Спасов Todos los derechos reservados