Не искам да ме ограничават.
Навсякъде
трябва да спазвам правила и ред.
Не искам да го правя.
Нима не мога ей така –
да бъда просто себе си?!
Всеки има своето място.
Чакам реда си.
Цял живот чакам реда си.
Зная, нов съм тук.
Зная - нов съм навсякъде.
Искам да сплескам нечие лице.
Ръцете ми са отекли. Забравили са ме.
Искам другото място.
Имам нужда от малко смях.
В една по-обилна среда
- тук е оскъдно.
Всичко е на порции и дажби.
Добрината,
любовта...
Само злобата се е разплюскала
нашироко.
Протъркан съм от тактичност,
а искам да натискам, да мачкам.
Но се стеснявам.
И се махам. Отново.
Затварям се.
Останалият свят не съществува -
той е нищо.
Той не е запазил място за мен.
И се разделяме. Нищо повече.
© Майк Тайсън Todos los derechos reservados