31 oct 2021, 12:17  

Без сълзи! 

  Poesía » Otra
255 5 13

На Моми

 

Какъв немирен спомен пак дойде?
Вратата хлопна и изпука съчка.
Нетърпеливо дръпнато перде,
в усмивка светла утрото набръчка,

 

носле и кихна. После дваж и триж
и слънчев лъч, и мен погъделичка.
Виж, светло е навън, а още спиш,
вън котките играят си, на жмичка.


Минутка още нека е така...
И сънен дъжд по миглите да свети...
Косите милва сбръчкана ръка.
Дошъл си, дядо! Добър ден! Къде ти...

 

Аха, в гласа ми плач да пропълзи
годините ли? Нищичко не значат!
И чувам: "Ставай, Надя! Без сълзи!
Големите момичета не плачат!"

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??