7 sept 2016, 16:44

Блудният син 2 

  Poesía » Otra
215 0 1

Една картина ме тормози

и тя в ума ми се набива.

В душата сее некролози:

баща сина си как убива.

 

Загърбил бащината милост,

осъдил младостта виновна,

той - царят - в безгранична лудост

пролял без жалост кръв синовна.

 

И блудния си син убива:

непослушника - детето.

Кинжал в сърцето му забива

и в кръв го праща на небето.

 

Дали пък царят е във грешка

с постъпката си нечовешка

или пък живите във треска

"наум" си имат и до днеска?!

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Интересно,много добре изградено,замислящо само последният куплет ме обърка и не го разгадах.
Propuestas
: ??:??