31 jul 2022, 19:04

Божии градини 

  Poesía » Civil
202 3 9

БОЖИИ ГРАДИНИ

 

Разбита спирка, автобус,

старици три, забрадки черни.

Лехи с окършен кукуруз.

И път до схлупената черква.

 

Изсъхнала череша в двор

и зид – съборен край торище,

над джанките – авлигин хор,

в мазата и в обора – нищо.

 

Ръждясали мотики, сап,

обрасли нивици с кощрява,

мухи и паяци в долап,

лениви, сити дървояди.

 

Като в градините на Бог –

щастливо, благодатно семе.

И тишина в живителния сок,

амнезия и спряло време.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??