Б Р Е М Е
Човек идва тук, на Земята,
да страда, да се радва и да вибрира,
на стари лихви главници да плаща
и в банката житейска грехове нови да депозира.
Ако не внимава, ще усети към края,
как в тялото му разположили се доста удобно
Паркинсон и Алцхаймер сантасе грозно играят
и манифестират релевантните си неспособности.
Единият – забравил кои карти вече са минали,
треперещ, другият на пода козове важни изпуща
и вместо двамата да се трепят, достигнали кулминация,
солидарно го гепят и го стискат за гушата.
Във вечната раница трепка Идентичността ти,
в живота на безбройните личности,
през чиито Съдби преминаваш,
устремен към Хоризонт с Бягащи Граници...
От Колелото на Живота искаш,да скочиш,
но това за сега и Никога Невъзможно Е!
Пренебрегващ Щастие обещано в Необозримото Бъдеще,
стремително продължаваш,да бягаш към себе си...
Маршалският Жезъл удря те по гърба
и ти се чудиш дали да повярваш
в Орисията на Злощастната Си Съдба,
Която Жребии Чужди Ограбват...
Пушкин поема към Съдбовен Дуел,
с Надежда,че не отива на сигурен разстрел
и Лермонтов запътен към своята цел,
пада жертва на изстрел от казака зад храста.
Страхът, Сигурността и Измамата
никога не са били мотив на поетите!
Те винаги с чело гордо изправено
са отстоявали Каузата на своите Мъдри, Вечни куплети.
Радвай се, ако в тоя живот,
с Хоризонт без предел,
си отхвърлил за малко своя хомот
и Личностния си изпит си взел.
Отпадналите поемат надолу,
в Инволюционна Посока,
където ще мачкат тяхната Воля
и Вярата им в Истината и във Живота.
16.09.2023 г., гр. Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados