29 jul 2017, 9:07

Броенишки възел 

  Poesía » Para niños
1141 0 1

Хей, до десет да броим,

та да ни хареса!

И до двадесет да стигнем,

работа най - лесна!

Единайсет и четирсет,

трийсет, деветнайсет!

И подред да се не бавим,

вече можем, знай се!

 

И стотици и хил`яди,

в много десетици!

Са за нашата броянка –

рой безредни птици!

Сто и десет,

Три и триста,

Четирийсет стотин!

Се редят по десетици

и поблъскват, впрочем!

 

Хей, да можем да броим,

ред да се не знае!

По безброй ли,

по едничко,

за това кой хае?

 

Да броим! Да броим!

Наша броеница!

После ще я наредим,

като за шестица!

Тъй безкраен, десетичен,

многоцифрен пъзел,

да сплетем, да сплетем –

броенишки възел!

© Борислав Ангелов Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

"Математическа поезия" »

16 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Разбирам защо са редактирани "броиме", "стигнеме", "бавиме", "натедиме", "сплетеме" на "броим" "стигнем" и т. н. Съвсем умишлено, обаче ги бях оставил в неправилна форма, с цел подсилване на нехайната мелодика/внушение на текста. Тъй, като стиха е за деца, обаче, може би наистина, не е уместно да се представят неиздържани правоговорно произведения, защото могат да изградят грешен навик...
Propuestas
: ??:??