5 oct 2012, 21:35

Бряг за нас 

  Poesía » De amor
612 0 3

Път се ширна и щом ме плени,

аз задишах със пълни гърди.

Миг се чудех - дали и защо,

но погледнах небето, а то

сякаш каза със чисти очи:

„Хайде тръгвай и смело върви“.

След сковаващо-мрачния ден,

беше истинска радост за мен,

че намерих във нежния глас

моя сигурен, точен компас

и повярвах, че има звезда,

само наша и само една.

Леко дишах, а твойта ръка

бе любов и вода, и храна,

и открих, че да бъдеш щастлив

е възможно във делника сив.

Не, не сив, а безкрайно красив

в цветно-песенна ласка и стих

го рисуваш, вълшебнико мой,

все по-влюбен след всеки завой.

Но днес пътят дели се на две:

стръмна пропаст и бурно море,

а след него, обвит във мъгла,

бряг за нас. А дали е така?

И все питам: „Небе, накъде?“

Аз не искам тук пътят да спре.

Щом не можем напред да вървим,

нека можем със теб да летим.

Бряг за нас. Бог дано да даде!

Бряг за нас. Укроти се, море!

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??