Природата спеше,
свъси се небото.
Вятър беше,
просълзи окото.
Стана тъмно, мрачно,
оловно сиво прокълнато.
Завзе небето алчно
мракът като злото.
Вятърът бучеше,
огъна стройни дървеса.
И пак отново ехтеше,
като духове са.
А Витоша седи невъзмутима
със свойта мощ и сила.
Тя е винаги непримирима,
но със хората мила.
В нейните поли
святкат светлини.
Множество коли
шарят немирни.
Горда пак ще бъде тя,
когато бурята отмине.
На природата устоя,
но какво пък знаем ние.
© Иветтт Todos los derechos reservados