20.03.2014 г., 14:18 ч.

Буря 

  Поезия » Философска
477 0 0

Природата спеше,

свъси се небото.

Вятър беше,

просълзи окото.

 

Стана тъмно, мрачно,

оловно сиво прокълнато.

Завзе небето алчно

мракът като злото.

 

Вятърът бучеше,

огъна стройни дървеса.

И пак отново ехтеше,

като духове са.

 

А Витоша седи невъзмутима

със свойта мощ и сила.

Тя е винаги непримирима,

но със хората мила.

 

В нейните поли

святкат светлини.

Множество коли

шарят немирни.

 

Горда пак ще бъде тя,

когато бурята отмине.

На природата устоя,

но какво пък знаем ние.

 

© Иветтт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??