11 jul 2008, 12:07

Буря 

  Poesía » De amor
708 0 1
 

БУРЯ

 

Тъмен облак над земята се надвеси,

силен гръм небето разтресе,

вятър задуха, дъжд заваля,

студ непривичен ме завладя.

 

Бури незнайни в душата бушуват,

чувства потайни сърцето вълнуват.

Дъжд пороен безспирно вали,

пак разделени сме аз и ти.

 

Нощта грозно към мене пълзи,

дъждът от небето се слива със сълзи,

навред гъмжи от слепи тълпи

и губя сред тях твойте следи.

 

Очите ми трескаво бродят навред,

из мъглата от хора търсят пак теб.

Вик умоляващ отправям към тях,

но гръм мощен превръща го в прах.

 

Птица отлита, безумно смутена -

уплаши я времето в мен;

от дъжда да се скрие, кръжи упоена,

но пустошта не предлага заслон.

 

Безмилостно бурята всичко руши,

земята пропада, пропита от сълзи,

полудяла, душата от ужас крещи,

че приказките с край щастлив са лъжи.

 

И облакът тъмен все си пълзи,

дъждът пороен неспирно вали,

вятърът силен прикрива следи...

Ще се срещнем ли отново аз и ти?

© Мариета Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??