15 may 2006, 12:27

Бягство 

  Poesía
505 0 5
Времето - замряло в своя ход.
Не чувствам импулсивния му ритъм.
Слънцето студено, в светъл свод.
Часовника не искам да попитам.

Секундите са тъжни часове,
минутите - в години променени,
а часовете - дълги векове,
когато няма никого до мене.

Безжизнено протягам пак ръка -
в мислите си аз да те прегърна,
невиждащ в ледената самота
към спомените бавно да се върна.

Не искам да оставам вечно там -
на миналото в златните покои,
от дето винаги се връщам сам
в житейските незгоди и усои.

Но нещо ме влече към тези дни...
Не бягам от неволи многолики.
Имаше там огън и мечти,
Любов там имаше - велика.

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??