2 mar 2017, 11:48

Бягство от условното 

  Poesía » Filosófica, Otra
388 3 7

Условно излежавам своята присъда,

привързана за тежкия си кръст,

орисана да бъда за да не пребъда,

в това, което вечно соча с пръст.

 

Износвам всичката човешка обич

за времето, което ми е отредено.

Дългът дресира волята ми с бич

а аз, беднякът, все съм на червено.

 

Познавам набезите над плътта

и същността на тяхната промяна.

Твърдят - не остарява никога духът!

Михаля гоня, много не остана.

 

Надявам се, когато той поспре

край синора на майчината нива,

небето с рамото си да подпре

и аз, по живо-здраво да замина.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??