13 jun 2008, 10:41

Бяха като хората 

  Poesía » Otra
1198 1 56
Облаците снощи се здрависаха.
Гръмко се разсмяха и празнуваха.
В стихове живота си описаха.
Дълго на раздяла се целуваха.


Сблъсъкът им срещна ги случайно.
Вдигнаха си чаши за наздраве.
Тостът им присветна краткотрайно.
Беше ослепително прощален...


Пиха до насита самотата си.
Вече споделена... за минути.
Удряха с юмруци тишината си.
Късаха я. Бяха като луди.


Трудно бе, когато се разделяха.
Чашите преляха от умората.
С погледи за сбогом се простреляха.
Плакаха... и бяха като хората.

© Елица Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??