Сънувах те:
в очите ти блещукаше луна,
във бяло беше цялата обляна,
вървеше по пътека от цветя
и беше толкоз радостна, засмяна.
Ръцете ти трепереха ефирно,
а очите твои, пълни със сълзи,
издаваха ми щастие безмерно,
греещи със своите лъчи.
Прииска ми се да те хвана,
все мислех, че ще полетиш
и ще пропуснеш този ден за двама,
a после дълго ще тъжиш.
Но ти не отлетя, напротив -
стабилно крачеше по своя път,
подгонена от нежния си порив
да създадеш за двама ви семеен кът...
© Надежда Кръстева Todos los derechos reservados