13 mar 2013, 23:34  

Бърза времето 

  Poesía » Otra
396 0 5

 

„Още мъничко нека си дремна!

Бързи сънища два-три да мигна.”

Вън препуска животът без стреме,

бърза времето, все недостига.

 

В тези мигове кратки ти губиш

да пропуснеш протест на площада.

Толкоз трябва отчаяно лудия

като факла да пламне в паважа.

 

Тук на топличко се излежаваш,

под юргана-месал още втасваш.

Някой друг вместо теб продължава

туй което ти трябва да спастряш.

 

Няма време, човече, я ставай,

срещу вятъра светло препускай!

Даром нищо животът не дава –

да си жив, днес е цяло изкуство.

 

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??