25 ago 2016, 0:20

Царицата 

  Poesía
271 0 1

Царицата

 

Попадне ли в ръцете на играча

със опит, от насрещната редица,

по черно- белите полета в мача,

тя се превръща от пионка във царица.

 

Понякога я възприемат като жрица.

Изхвърлят овехтелите й дрешки.

Но, коронована веднъж като царица,

дори убита, не умира като пешка.

© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??