Царицата
Попадне ли в ръцете на играча
със опит, от насрещната редица,
по черно- белите полета в мача,
тя се превръща от пионка във царица.
Понякога я възприемат като жрица.
Изхвърлят овехтелите й дрешки.
Но, коронована веднъж като царица,
дори убита, не умира като пешка.
© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.