21 mar 2020, 12:23  

Целувай ме тихо 

  Poesía » De amor
1851 16 16

Целувай ме тихо,

почти отдалече.

Целувай ме вятърно,

сякаш си песен.

Целувай ме облачно

с капки дъждовни,

а после стопли ме

със слънце съдбовно.

Целувай ме силно,

защото съм твоя,

обвий ме в мечтите си,

разбий ме в прибоя.

Целувай ме страстно,

дълбоко и властно,

навлизай във мене –

понякога бясно.

Измий ме от другите,

чиста да бъда –

по-бяла от сняг,

а не твоя присъда...

Като яростна буря

с коси развилнени,

укроти ме за дълго,

укроти ме за тебе.

Изтъчи ми с житата

колие без окови,

целуни ме по шията –

аз там ще го нося.

Целуни ме със болка,

остави ми сълзите

да отлитнат в дъгата,

за да цъфнат липите.

Целуни ме метежна,

лишена от обич.

Завърни се във мене

с не написани ноти.

Целуни ме... защото

аз съм винаги нежна,

аз съм твоята обич,

аз съм просто копнежна.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??