9 oct 2024, 11:47  

Чайка-вълна 

  Poesía » Otra
87 0 0

                                                                                                                                                                                                                                                                  

Вятърът вдига вълни.                                                                

     Вълните носят риби.                                                  

        Рибите са захапали кукички.                                  

           Кукички, хвърлени от рибари.                    

             Рибарите дойдоха с лодките.                                              

               Лодките ги изпрати брегът.                            

               Рибарите тръгнаха с лодките.

              Хвърлиха кукички във водата.                                             

            Рибите захапаха кукичките,

         Вълните носят риби.                                                                                                  

      Вятърът вдига вълни.

    Кой те пусна, ветре? Мълчи.

 

                                            

 


 

  Стихотворението участва в конкурса „Морето“2024 на Сдружение „Лумен“ и не получи награда. Видът, в който бе изпратено фигурното стихотворение, е на профилната ми снимка.

 

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Пищно и щедро се случи лятото онази година в Черноморец. Розите и миртата в попската градина ухаеха нетърпимо, кипарисите зеленееха, спретнатите улички и дворовете на къщите бяха отрупани с цветя и плодни дървета и въпреки че валежите бяха по-нарядко от обикновено, всичко цъфтеше и избуяваше, сякаш ...
  81 
Мачти разнежени
свеж вятър гони.
Взори – премрежени,
с цвят на сезони.
Бисер в косите ѝ – ...
  78 
Слънце над плажа,
бели вълни.
В трепет миражен –
кей отстрани.
Сякаш безкраен ...
  39 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??