Вятърът вдига вълни.
Вълните носят риби.
Рибите са захапали кукички.
Кукички, хвърлени от рибари.
Рибарите дойдоха с лодките.
Лодките ги изпрати брегът.
Рибарите тръгнаха с лодките.
Хвърлиха кукички във водата.
Рибите захапаха кукичките,
Вълните носят риби.
Вятърът вдига вълни.
Кой те пусна, ветре? Мълчи.
Стихотворението участва в конкурса „Морето“2024 на Сдружение „Лумен“ и не получи награда. Видът, в който бе изпратено фигурното стихотворение, е на профилната ми снимка.
© Мария Димитрова Все права защищены