Черно-бяло
Ех, да можех да протегна ръка,
за да залепя плесница на съдбата...
За да чуя писък, после тишина
и да изтичам обратно по стъпалата.
Ще подмина онзи грозен череп,
който бил е някога трофей
Ще се разпилея в тихата вечер
и ще слушам тъжната песен на Орфей.
И ще се радвам, когато ме обсеби,
защото много искам да се махна.
Да съм далече, тя да ме освободи,
защото иначе съм като в клетка…
Като в мрежа отново ме оплита,
сивия, безличен и коварен ден.
Къде ли е пъстрата палитра?
Дето тъй разпръскваше се пред мен...
Нима е всичко вече черно-бяло?
Къде си ти за да го промениш?
Да видиш че, времето спряло...
Стрелките на часовника да тръгнат...
Да ме погалиш нежно по косата,
присъствието ти да усетя до мен,
да изтриеш от лицето ми сълзата
и да кажеш, че обичаш само мен.
© Марина Петрова Todos los derechos reservados