ЧУДОТО НА ВРЕМЕТО
От времето еднопосочно те пристигат
с музика омайна, с поетични глуми,
а от циферблата стрелките ни намигат
и безгрижно чуруликат с тайни думи…
Скришом посяват семенцата си в земята –
от тях прорастват коренчета и листенца;
тихичко избуяват като тръстика в душата
на малки птички, момиченца, момченца…
С тази реч омайна, животворна, сладка
започва да се случва чудото голямо –
малките ръчички изписват в тетрадка:
“ Много те обичам, мила моя мамо!...”
© Лиляна Благоева Андреева Todos los derechos reservados