Aug 24, 2011, 12:30 PM

Чудото на времето 

  Poetry » Other
336 0 1

ЧУДОТО НА ВРЕМЕТО

 

 

От времето еднопосочно те пристигат

с музика омайна, с поетични глуми,

а от циферблата стрелките ни намигат

и безгрижно чуруликат с тайни думи…

 

Скришом посяват семенцата си в земята –

от тях прорастват коренчета и листенца;

тихичко избуяват като тръстика в душата

на малки птички, момиченца, момченца…

 

С тази реч омайна, животворна, сладка

започва да се случва чудото голямо –

малките ръчички изписват в тетрадка:

“ Много те обичам, мила моя мамо!...”

© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??