Аз съм чужда жена. Не докосвай съня ми излишно.
Не изричай по мен недоказани филми и думи.
И недей да ме стопляш като спомен за обич предишен.
И не гледай на нас като нещо, което да купим.
Аз съм друга жена. Не изгаряй дланта ми с угарка от фарс.
Не поглеждай на днешния ден отвисоко.
Аз съм, иначе, тук. Не пристигам от Марс.
Не лъжи плитчините, че в теб е дълбоко.
Аз съм глуха жена. Чувам само очи и сърца.
Разминавам се често с неслучени думи.
А лъжите ти тънки са зелени стъкла
по студения път помежду ни.
© Геновева Христова Todos los derechos reservados