25.01.2016 г., 20:12 ч.  

Чужда 

  Поезия
792 3 9

 

 

Аз съм чужда жена. Не докосвай съня ми излишно.
Не изричай по мен недоказани филми и думи.
И недей да ме стопляш като спомен за обич предишен.
И не гледай на нас като нещо, което да купим.

 

Аз съм друга жена. Не изгаряй дланта ми с угарка от фарс. 
Не поглеждай на днешния ден отвисоко.
Аз съм, иначе, тук. Не пристигам от Марс.

Не лъжи плитчините, че в теб е дълбоко.

 

Аз съм глуха жена. Чувам само очи и сърца.
Разминавам се често с неслучени думи.
А лъжите ти тънки са зелени стъкла 
по студения път помежду ни.

 

 

 

 

© Геновева Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??