22 sept 2008, 17:35  

Циганка 

  Poesía
841 0 22

ЦИГАНКА

 

Запретнала съм високо полите

и боса в душата ти газя.

С лудо биле закичих косите

и огън в очите разжарих.

 

Разголила съм си гърдите,

огърлици от грях им нанизах.

Сто луни в зениците си запалих

и по цигански те замамих.

 

От тежък стих отвара запарих -

думи като камшици писнаха.

Изгорих до една всички истини

и на клада смеха си запалих.

 

Грешни мисли край мен галопират,

страст гори във очите ми.

Ах, да можех за миг да докосна

топлината на твоите длани.  

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??