Подрънкват гривните и, снага чевръсто вие.
Дайрето подхвана своя ритъм.
Поли се диплят, коси като смола.
Циганка танцува под дъжда.
“Ще те открадна, красавице, ще те открадна.
Няма да дочакам и нощта.
Устните ти са сладки като вино.
Сара, по теб изгубих си ума.”
Млад циганин меден грош подава,
а с него и своята ръка.
“Гадай, красавице, за мен за теб, за двама,
ще бъдем ли щастливи в любовта.”
Циганката леко се отдръпна.
“Прости, сеньор, но мами ме далечен път.“
Танцът свърши, циганинът не тръгва,
продължи да проси нейната любов.
“Защо съдбата разминава ни така жестоко,
аз искам с теб и с твойте мили братя,
да пием вино, без да сме пленени.
След теб, красавице, със табора ще тръгна.”
“Гадай ми, циганко, гадай ми за късмет.
Всичко разкажи, за любовта,
Защо е тъжна моята китара.
Сара, самотен съм без теб.”
“Ще захвърля мъката си, с вас ще тръгна.
И нека във нощта безумна, там на воля
да помечтаем с теб, за любов и за сполука.
Ти с мене, Сара, всичко ще забравиш.”
Очите и го гледат със тъга.
© Румяна Маринова Todos los derechos reservados