14 abr 2013, 20:38

Цветът на душата 

  Poesía
1505 1 18

             ЦВЕТЪТ НА ДУШАТА

 

Целуни тази болка във мен, тя умът ми взривява.

Неуверено дъвче душата ми в сладък рефрен.

И не зная до тук, докога и защо оцелявам

в тази подла черупка, наречена утрешен ден.

 

Целуни тишината. Тази бездна, бездънна и празна.

Капка нежност ми стига. Не искам да сваляш звезди.

Не научих урока човешки: да мога да мразя…

Не успях да науча дори да затръшвам врати.

 

Обуздай в мене Нищото, дето танцува среднощно,

с тези тежки обувки сърцето ми тъпче с печал.

И задъхвам се в тази картина – любов до нищожност.

А цветът на душата ми пак неизменно е бял…

 

Нацелувай очите ми, моля те! Дай им надежда!

Пак ще бъдем сами в лудостта на света ослепял.

Нарисувай усмивка от стон. Нарисувай ми нежност,

защото… цветът на душата ти пак неизменно е бял…

© Ева Корназова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??