21 dic 2010, 14:26

* * * 

  Poesía » Versos blancos
491 0 2

5 зимни тристишия

 

*  *  *

Бяха тъжни дърветата –

несвикнали с голотата си.

Днес са в бели премени. Като булки.

 

 *  *  *

Кой пръв е стъпил и е минал

в снега напреко, аз не знам...

Днес стъпките са заличени, пътека има!

 

*  *  *

Хлапак довчерашен – вода проливах,

за да лети по ледна шир шейната...

Сега избягвам върху лед да стъпя...

 

*  *  *

По стъклото – цяла градина,

нарисувана от нощния мраз...

Защо не мога да рисувам тъй!

 

*  *  *

Пухкав, бял, недокоснат сняг –

сякаш детски свят..

А след дни: ни къс от чистотата...

 

 Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??