12 mar 2023, 13:48  

Да! 

  Poesía » Otra
120 1 3

Може би…

Може би, защото съм родена юли,

може би, защото още вярвам в чудеса,

мечтая – обувките събули,

да тичаме по свежата трева.

 

А после легнали в тревата росна

птичките в небето да броим.

Да пръска аромат липата медоносна

и нищо, нищо да не ни тежи.

 

И може би…

Може би, ти няма цвете да откъснеш.

И няма цвете да ми подариш.

Малко листче в джоба ще ми пъхнеш

за празника. С думи ще ме поздравиш.

 

А думите на лято ще ухаят…

Ще ме погалят, като морски бриз

И даже… Даже мъничко ще парят.

Ще бъдат най-прекрасния сюрприз.

 

Аз обещавам вечно да ги пазя ,

Щом тъжна съм – да ги чета.

Студ и мъка ако ме налазят –

в листчето да търся топлина.

 

Да! Може би,

защото вярвам в чудеса.

Да! Може би,

защото  юли съм родена.

Най- скъп подарък винаги е Любовта!

Особено, когато тя е споделена!

© Ирен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ради, Скити, благодаря за вниманието!
  • Много е хубаво, Ирен! Стоплящо с лято, с нежност, с думи, с любов... Пази си я! Тази - Споделената!
  • Браво, много хубаво!
Propuestas
: ??:??