16 abr 2024, 22:07  

Да ме разплаква пушек? Да. Но надали! 

  Poesía
134 3 2

„Не можем да откъснем и една страница от своя живот, но можем да хвърлим цялата книга в огъня.”-

Жорж Санд - "Индиана"

 

 

 

Да хвърлям бавно лист по лист сега в камината?
Не, нямам време! Виж, отдавна зазори,
трънлива, козя е пътеката  измината,
двубоят с мелници отложен е дори.

 

И не, че Бог, (ако го има) от високото,
за мен специално днес решил е да вали,
но духа вятър и сменил си е посоката,
да ме разплаква пушек? Да. Но надали!

 

Очите виж сега на слънцето в душата ми,
каква ли книга търсиш още в пепелта?
А аз съм песен, стих и обич съм – на атоми
при буря знай, че най обичам да летя.  

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Така е, прав си, тръгнах си без срам
и без да гледам накъде отивам.
Погребвай си сега луните сам
или пък с друга някоя, щастлива...
Над бездната играх "тура-ези", ...
  122  10 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, Стойчо!
  • Жорж Санд!Последната любов на Фредерик Шопен!Страхотна сентенция за живота и себеотдайността!"
    "Очите виж сега на слънцето в душата ми,
    каква ли книга търсиш още в пепелта?"
    Забележителна поанта!
    Поздравления,Надя!
Propuestas
: ??:??