16 abr 2024, 23:10  

След купчина разстреляни луни 

  Poesía
116 10 8

Така е, прав си, тръгнах си без срам

и без да гледам накъде отивам.

Погребвай си сега луните сам

или пък с друга някоя, щастлива...

 

Над бездната играх "тура-ези",

с корона от картон, но съм ината

и без да роня думи и сълзи

се целих, за да бъда най-добрата.

 

След купчина разстреляни луни

минава любовта... като на куче,

далече стой от мен и запомни,

да стрелям точно, вече се научих.

© Todos los derechos reservados

„Не можем да откъснем и една страница от своя живот, но можем да хвърлим цялата книга в огъня.”-
Жорж Санд - "Индиана"
Да хвърлям бавно лист по лист сега в камината?
Не, нямам време! Виж, отдавна зазори,
трънлива, козя е пътеката измината, ...
  122 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??