Къде била си, че да прочетеш,
как шепнех стонове с молитвите?
И не посмяха. Никой не я взе,
онази обич, дето имах я...
Сега, не знам дали съм облак,
или съм дъжд за изваляване.
Дали във мен е жлъч, отровна
или мехлем за оздравяване...
Но знам! О, знам, че имам огън,
като във Содом и Гомора,
горял след всяко мъчно сбогом,
забравен - молил се на Бога...
И нежност имам. Пеперуди.
Копринен допир по душата ти.
И този свят нима се чуди,
без теб, че имам недостатъци?
Стихопат.
Danny Diester.
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados