на времето стрелките се застъпиха
заглъхна пуяка на двора
клоните свенливо се прегърбиха
смолата потече по ствола
котки и кучета бясно се гонеха
плъхове мишки копаят тунел
кокошката вряка чака за прошка
под трупа на пищния петел
прасето квичи тъпа е брадвата
пес на каишка ближе кръвта
„бързата кучка слепи ги ражда”
и глухи... сакати чеда
шмугна се стършела в сливата
лакомо падна от препиване
човекът лае зад намордника
че живеейки умираше
© Николина Милева Todos los derechos reservados