ДЕН И НОЩ
Нежна е нощта -
лазурен е деня…
Свежа е росата -
дъхави цветята…
Ресата е салкъм -
плод на лозов кълн…
Небесното сияние -
плахо e дихание…
Въздишка на живеца -
песен на щуреца…
Бялото цвете -
твори световете…
С нежна милувка
и свенлива целувка…
© Лиляна Благоева Андреева Todos los derechos reservados