23 nov 2010, 1:34

Детска мечта 

  Poesía » Otra
1182 0 13

          ДЕТСКА М Е Ч Т А

 

Да имам колело “Бианка” исках

и тайно молех се смирено аз.

Молитви съчиних И палци стисках.

Магии правех във вечерен час.

 

Ще бъде с рамка във сребристо-сиво,

по нея всичко ярко ще блести.

И виждах как едно момче щастливо,

по улиците прашни ще лети.

 

Но палците напразно посиняха,

молитвите горещи Бог не чу,

магиите ми просто онемяха,

мечтата в цяло село се разчу.

 

Тогава аз зачаках търпеливо,

голям да стана и дори богат,

да дойде времето така щастливо

и с колелото да летя благат.

-            -

Прошари ми се вече мен косата,

не трябват ми дворци, пари, коли.

Но винаги си спомням за мечтата,

за  нея страшно много ме боли.

 

Ела, момченце, заедно с мечтата,

сега аз мога всичко да ти дам.

Но мъка стяга в менгеме душата,

че няма да те срещна... вече  знам.

 

Мечтаеше ти някога за мене,

сега за тебе пък мечтая аз.

И няма никой нищичко да вземе,

такъв бе договорът между нас.

 

А чудната “Бианка” тъй мечтана,

не мога с нищо аз да я сравня,

че тя с мечтата детска си остана,

която аз не искам да сменя.

© Христо Запрянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??