31 may 2023, 22:55

Детските очи 

  Poesía » Para niños
211 4 10

В две детски ококорени очи
светът е спрял... да се усмихне.
Рисува път с проблясващи искри
и хуква през глава да го настигне.


Преследва ятото на птиците 
към хоризонта, горе към звездите.
С добро орисан той от жриците,
с цветя застила полета, мечтите.


Заплита думички в красив венец -
за обич, за приятелство, подкрепа
и го прехвърля в утрешното днес,
във приказно красивата планета.


В две детски ококорени очи,
светът е спрял за малко, да отдъхне.
Крила разтваря... за да полети,
та детските усмивки да разцъфнат.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??