2 jun 2010, 11:28

Диптих 

  Poesía » Otra
380 0 2

                     I

Полупризната суета

и фанатична жажда.

В несподелена самота

мечта се ражда.

 

Недоизмислен ореол

с безумни думи.

Мигът разсечен, ням и гол

спи помежду ни.

 

Разфокусирана вина

и кротка прошка.

Пълзи страхлива тъмнина

като стоножка.

 

Огнището трепери в лед

и плаче здрача.

В безсмисления словоред

тъга се влачи.

 

                    II

Противно тихо е, но знам,

една надежда,

невинна като Божи храм,

все ме повежда

 

нагоре някъде, а там

блести Небето,

изчистено от грях и срам

и страст превзета.

 

Една-единствена звезда

ме вика спряла.

И обещава свобода

и обич бяла.

 

 

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много е хубаво, Нинче! Нали, докато гледаме, все се надяваме! Тръгни с твоята единствена звезда и опитай "бялата й обич"! Поздрав!
  • Прекрасно е, Нина!!!
    Тъжно и прекрасно...
    Поздравления!
Propuestas
: ??:??