Ризници днес пагубно зазвъняват,
небето е ведро, но само над нас.
Страхът се пропива през хората,
полюлява тревата.
Расте тревогата. Днес някои ще мрат.
Мечовете звънливата си песен ще запеят,
прощална за някой ще е тя.
Първа команда и рог там се чува.
Конете потеглят.
Днес млади и без колебание
тръгват към своята съдба -
жестока и безмилостна
господарка е тя.
Въоръжени с достойнство,
храброст и чест,
готови за подвизи,
битки със меч.
Скоро всичко ще започне.
В сърцето се лее отровен, злъчен яд,
ще се измие земята,
ще се роди Новия свят.
© Милица Игнатова Todos los derechos reservados