Днес продаваме шепа любов!
Хайде, бързо прииждай, народе!
Ти какво? За любов днес не си ли готов?
Тихо вмъквай се в нашето ложе…
Не е скъпо, ръка протегни –
на кантара са чувствата святи.
Всеки граби, дори без пари.
И под него после си чати.
Ех, каква ли е тази любов -
дето показно всеки излага.
И дали струва лев? Или грош?
Щом пазарно я днес разпродава?
А нима любовта не е миг –
съкровено от нас изживян.
Че крещим на пазара с вик:
„Аз съм влюбен, с любов съм пиян…”
© Веселка Василева Todos los derechos reservados