Aug 21, 2010, 11:11 PM

Днес продаваме шепа любов 

  Poetry
835 0 6

Днес продаваме шепа любов!

Хайде, бързо прииждай, народе!

Ти какво? За любов днес не си ли готов?

Тихо вмъквай се в нашето ложе…

 

Не е скъпо, ръка протегни –

на кантара са чувствата святи.

Всеки граби, дори без пари.

И под него после си чати.

 

Ех, каква ли е тази любов -

дето показно всеки излага.

И дали струва лев? Или грош?

Щом пазарно я днес разпродава?

 

А нима любовта не е миг –

съкровено от нас изживян.

Че крещим на пазара с вик:

„Аз съм влюбен, с любов съм пиян…”

 

© Веселка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??