Днес за поезия е много тясно
сред прозата, сред нокти хищни, зли.
Сърцето да разкриеш многопластно,
отвътре силно щом те заболи.
Днес за поезия е много тясно,
събужда се обаче с тих стремеж
сред страстите, набрали скорост бясно
и търси своя истински летеж.
Днес за поезия е много тясно,
но ражда се в красив избухнал миг
със сноп лъчи и прозата проблясва
в един-единствен поетичен вик.
© Милена Френкева Todos los derechos reservados