5 авг. 2023 г., 09:37

Днес за поезия е много тясно 

  Поэзия
226 0 4

Днес за поезия е много тясно

сред прозата, сред нокти хищни, зли.

Сърцето да разкриеш многопластно,

отвътре силно щом те заболи.

 

Днес за поезия е много тясно,

събужда се обаче с тих стремеж

сред страстите, набрали скорост бясно

и търси своя истински летеж.

 

Днес за поезия е много тясно,

но ражда се в красив избухнал миг

със сноп лъчи и прозата проблясва

в един-единствен поетичен вик.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??