Спокойствието,
Всичко трябва да се приема със спокойствие.
Превърни се в наблюдател
Който няма нищо
Освен едното спокойствие.
Защото нищо не зависи от теб,
И в същност друго твое нямаш.
Спокойствие - по три пъти на ден.
Спокойно трябва да отиваме в смъртта.
Така спокойно както се завръщаме.
Затова се успокой
Седни и гледай отражението във водата
Докато избледнееш и теб те няма.
И ще видиш всичко.
© Svetoslav Vasilev Todos los derechos reservados