Jan 8, 2022, 1:12 PM

Днеска ми е Дзен спокойно 

  Poetry
634 2 1

Спокойствието,
Всичко трябва да се приема със спокойствие.
Превърни се в наблюдател
Който няма нищо
Освен едното спокойствие.
Защото нищо не зависи от теб,
И в същност друго твое нямаш.
Спокойствие - по три пъти на ден.
Спокойно трябва да отиваме в смъртта.
Така спокойно както се завръщаме.
Затова се успокой
Седни и гледай отражението във водата 
Докато избледнееш и теб те няма.
И ще видиш всичко.

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за коментара. Дали се разбира това което исках да кажа? Надявам се. А чия мисъл е цитираната?
Random works
: ??:??